یک دیپلمات آزادشده ایرانی در خصوص عکسالعمل آمریکاییها نسبت به تسخیر لانه جاسوسی در دوران اسارتش گفت: انگیزه روانی آمریکا از حمله به کنسولگری ایران در اربیل تلافی 444 روز بازداشت جاسوسان آمریکایی در روز 13 آبان 1358بود.
مجید قائمی حیدری یکی از دیپلمات های کشورمان که در اربیل عراق به دست نظامیان آمریکایی به اسارت در آمده و سرانجام با افتخار به کشورمان بازگشت در گفتگو با خبرنگار سیاسی باشگاه خبری فارس «توانا»، در بیان خاطرهای از عکسالعمل بازجوهای آمریکایی نسبت به تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان پیروان خط امام (ره) بیان داشت: در یکی از اولین جلسات بازجویی، فرد بازجوی آمزیکایی یک کار بسیار عجیبی انجام داد . او یک ماژیک را برداشت و روی وایتبرد نوشت 444 و از من پرسید: میدانی این چیست؟ که من جواب دادم 444 که او بلافاصله گفت: میدانی این 444 یعنی چه؟ و من پاسخ منفی دادم.
این دیپلمات آزادشده گفت: بازجوی آمریکایی گفت این عدد روزهایی است که دیپلماتهای آمریکایی در اسارت شما بودند که من در جواب او در کمال خونسردی گفتم که آن قضیه حق ما بود؛ زیرا آن افرادی را که شما دیپلمات میخوانید ثابت شد که جاسوس بودند و مدارک مربوط به جاسوسی آنها هم همگی ثابت شد و این را شما به خوبی میدانید.
قائمی در ادامه بیان خاطره دوران اسارتش گفت: به هر حال در ادامه آن جلسه بازجویی، کار به جایی کشید که من به او گفتم پس شما میخواهید تلافی کنید، که او پاسخ داد نه و من گفتم پس برای چه این موضوع 444 روز را یادآوری میکنید، میخواهید ما را هم به تلافی آن زمان 444 روز نگه دارید؟
وی در پایان در خصوص این اقدام آمریکاییها اظهار داشت: انگیزه روانی آنها از ربودن ما را شاید بتوان تلافی اقدام دانشجویان ایرانی مبنی بر تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران در سال 58 دانست که در این جریان مشخص شد آمریکاییها در ایران مشغول جاسوسی بودند؛ نه فعالیت دیپلماتیک، اما آمریکا با وجود تصرف کنسولگری و دسترسی به همه مدارک موجود در آنجا نتوانست هیچ مدرکی را دال بر دخالت و ایجاد ناامنی در عراق توسط ما ارائه دهد؛ چرا که ما فقط به منظور کمک به مردم کرد عراق و به دعوت آنها به آنجا رفته بودیم.